Za onoho času spýtal sa Pilát Ježiša: Si ty (naozaj) kráľ židovský? Ježiš odpovedal: Hovoríš to sám od seba, alebo ti to iní o mne povedali? Pilát hovoril: Som ja vari Žid? Tvoj národ a veľkňazi vydali mi teba! Čo si vykonal? Ježiš odpovedal: Moje kráľovstvo nie je s tohto sveta! Keby moje kráľovstvo bolo s tohto sveta, moji služobníci by sa bili, aby som sa nedostal do rúk Židov. Ale moje kráľovstvo nie je ztadiaľto! Spýtal sa ho teda Pilát: Tak predsa si kráľ? Ježiš potvrdil: Áno, som kráľ! A nato som sa narodil a nato som prišiel na svet, aby som vydal svedectvo pravde. Každý, kto je (priateľom) pravdy, počúva môj hlas!
Pilát opäť vošiel do vládnej budovy. Predvolal si Ježiša a spýtal sa ho: „Si židovský kráľ?“ Ježiš odpovedal: „Hovoríš to sám od seba, alebo ti to iní povedali o mne?“ Pilát odvetil: „Vari som ja Žid? Tvoj národ a veľkňazi mi ťa vydali. Čo si vykonal?“ Ježiš povedal: „Moje kráľovstvo nie je z tohto sveta. Keby moje kráľovstvo bolo z tohto sveta, moji služobníci by sa bili, aby som nebol vydaný Židom. Lenže moje kráľovstvo nie je stadiaľto.“ Pilát mu povedal: „Tak predsa si kráľ?“ Ježiš odpovedal: „Sám hovoríš, že som kráľ. Ja som sa na to narodil a na to som prišiel na svet, aby som vydal svedectvo pravde. Každý, kto je z pravdy, počúva môj hlas.“
Tedy Pilát zase vošiel do radného domu a predvolal Ježiša a riekol mu: Ty si kráľ židovský?[1] Odpovedal  Ježiš: Hovoríš to sám od seba, a či iní povedali ti to o mne? Odpovedal Pilát: Či som ja Žid? Tvoj národ a hlavní kňazi vydali mi teba. Čo si porobil? Odpovedal Ježiš: Moje kráľovstvo nie je s tohoto sveta. Keby moje kráľovstvo bolo s tohoto sveta, moji služobníci iste by bojovali, aby som nebol vydaný Židom; ale takto moje kráľovstvo nie je ztadeto. I riekol mu Pilát: Teda kráľ si ty? Odpovedal Ježiš: Ty sám hovoríš, že som ja kráľ. Ja som sa na to narodil a na to som prišiel na svet, aby som vydal svedectvo pravde. Každý, kto je z pravdy, počúva môj hlas.
[1] Židia obžalovali P. Ježiša z velezrady pred Pilátom.